Jdi na obsah Jdi na menu
 


sharon2.jpg

Celé jméno: Sharon O´Dwyer Raydor

Hodnost: Kapitán

Tým: Útvar pro závažné zločiny

Předchozí působiště: FID (oddělení Vnitřních záležitostí)

Rodinný stav: svobodná, rozvedená 

Děti: dcera Emily Raydor, syn Ricky Raydor, adoptovaný syn Rusty Beck

Vztahy: bývalý manžel Jack Raydor, současný partner Andy Flynn

Hraje: Mary Mcdonnell

V české znění: Helena Brabcová

________________________________________________________________________________________

Sharon vede celý tým oddělení pro závažné zločiny. Tuto roli převzala po odchodu náčelnice Brendy Leigh Johnsonové. Předtím měla na starosti oddělení vnitřních záležitostí, což jí mnoho sympatií u kolegů nezískalo, když je musela vyšetřovat. Na začátku seriálu je však převelena na místo velitele oddělení pro závažné zločiny, což ze začátku mezi členy původního týmu vyvolá značné emoce, zejména u poručíka Provenzy. Postupně si však Sharon vydobý mezi členy svého týmu úctu a respekt, když postupně začínají poznávat stránku Sharon, kterou v době, kdy pracovala pro FID, neměli anebo spíš nechtěli poznat. Díky svému předchozímu působení je Sharon velmi dobrou pozorovatelkou a brzy svému týmu dokáže, že je nejen velmi dobrá v tom, co dělá, ale že je také platným týmovým hráčem.

Sharon se původně dala k policii, aby pomohla svému tehdejšímu manželovi Jackovi dostudovat právnickou školu, s úmyslem, že on jí to vrátí. Tyto plány ovšem přišly vniveč, když nejdříve otěhotněla a posléze ji Jack opustil i se dvěma malými dětmi. Brzy si však uvědomila, že ji práce u policie naplňuje víc než provozování právnické činnosti. Na rozdíl od své předchůdkyně Brendy Leigh je pověstná striktním dodržováním pravidel při vyšetřování kriminální činnosti. Zároveň její taktikou není získat obžalovanému nejvyšší možný trest, ale uzavřít s ním dohodu, která sice může zaručit nižší trest, ale dostane jej ihned za mříže bez možnosti odvolání.     

Sharon, která byla vychována v katolické rodině, a pro kterou je její vlastní víra velmi důležitá, žije dlouhou dobu odloučeně od svého manžela Jacka Raydora, právníka, který dal přednost alkoholu a hazardu před svou vlastní rodinou. Společně mají dceru Emily a syna Richarda, zvaného Ricky. Na začátku seriálu se Sharon ujme Rustyho Becka, hlavního svědka v případu vraždy, pro kterého se stane opatrovníkem, a kterému dá domov poté, co ho opustila jeho vlastní matka. Ve třetí řadě (Down the Drain) Sharon Rustyho oficiálně adoptuje a také konečně požádá o rozvod s Jackem. Sharon se postupem času velmi sblíží s poručíkem z vlastního týmu, Andy Flynnem. Nejdříve se z nich stanou velmi dobří přátelé, kteří často tráví svůj volný čas společně a postupně, aniž by si to uvědomovali, jejich vztah přeroste v něco mnohem většího. Oficiálně spolu začnou chodit ve čtvrté sérii (Snitch). Vývoj jejich vztahu je pomalý, nikam se nehrnou a snaží se jeden druhého důkladně poznávat. Je to dáno i jejich pracovním vztahem, ve kterém je Sharon Andyho přímou nadřízenou a oba se pohybují na tenké hranici pracovního a osobního vztahu. Ale konečně v páté sérii naťuknou téma společného bydlení a poté, co Andy prodá svůj dům, spolu začnou bydlet.