Jdi na obsah Jdi na menu
 


rusty2.jpg

Celé jméno: Russel Thomas "Rusty" Beck

Vztahy: přítel Gustavo "Gus" Wallace

Hraje: Graham Patrick Martin

V českém znění: Radek Škvor

_________________________________________________________________________________________

Rusty je nám představen jako teenager bez domova, který se stane se svědkem toho, jak Phillip Stroh pohřbívá jednu ze svých obětí v Griffithově parku, a tím pádem korunním svědkem v celém případu Phillipa Stroha. Ze začátku nechce s policií moc spolupracovat, ale uzavře dohodu se bude svědčit výměnou za to, že policie najde jeho biologickou matku Sharon Beckovou.

Rusty se narodil jako nemanželské dítě nezletilým rodičům Sharon Beckové a Danielu Dunnovi. Rusty o svém otci nikdy neměl tušení a žil se svou matkou v Los Angeles, dokud ho s jejím přítelem neopustila u zoologické zahrady. Rusty je nucen za účelem přežití, prodávat se na ulici a během jednoho takového setkání se stane svědkem. Potom, co začne úzce spolupracovat s policií, je svěřen do dočasné péče Sharon Rayderové, která mu poskytne domov a ochranu. Rusty ze začátku tento fakt neoceňuje a leze na nervy prakticky všem členům na oddělení pro závažné zločiny. Když policie najde Rustyho matku v Renu, celý tým se složí, aby mohla přijet autobusem do Los Angeles za svým synem, ale ukáže se, že raději někde na cestě vystoupila a odešla s nějakým mužem. Rustyho to velmi zasáhne. Později poznává i svého biologického otce Daniela Dunna, který o Rustym neměl tušení. Rusty není z vidiny seznámení se s Danielem nadšený, ale po rozhovoru se Sharon, mu dává šanci. Když však Daniel Rustyho fyzicky napadne, Sharon zařídí, aby Daniel zmizel z jeho života navždy, když ho donutí, aby se zřekl svých otcovských práv, což dosvědčí celý tým a Rusty si konečně uvědomí, že po dlouhé době má kolem sebe lidi, kterým na něj záleží. Během těchto neradostných prozření ohledně svých biologických rodičů postupně vychází najevo, jak těžké dětství měl. Máma alkoholička, která si vedla domů přítele, kteří Rustyho fyzicky napadali. 

Jeho vztah se Sharon se vyvine do takové míry, že nakonec souhlasí, aby jej Sharon oficiálně adoptovala (Down the Drain) a Rusty ji začíná brát jako svou opravdovou mámu. Sharon mu zařídí vzdělání v katolické škole a pomůže mu rozvinout nejem jeho schopnosti, ale také s pomocí ostatních, vyrovnat se se svou neradostnou minulostí. Rusty brzy nalezne vášeň pro psaní a chce se stát žurnalistou. Nastoupí na univerzitu v Santa Monice, ale později přestoupí na UCLA. Potom, co Buzzovi pomáhá s vyšetřováním vražd jeho otce a strýce si uvědomí, že lidem víc pomůže jako právník než žurnalista a rozhodne se pro tuto dráhu. Kromě Sharon má asi nejlepší vztah s poručíkem Provenzou, ke kterému si často chodí pro rady. Když do jeho života více vstoupí Andy, coby partner Sharon, Rusty není kdoví jak nadšený, ale postupně se naučí ho respektovat a vážit si rad, které mu Andy poskytne. 

Po delší době přiznává celému týmu, co všichni trochu tušili a to, že je gay. V současné době je ve vztahu s Gusem Wallasem, mladíkem, který přijel do Los Angeles hledat své sestry. Jednu z nich právě Rusty při své žurnalistické práci identifikuje a s Gusem se postupně sblíží.