Jdi na obsah Jdi na menu
 


buzz2.jpg

Celé jméno: Francis "Buzz" Watson

Hodnost: policejní důstojník v záloze

Tým: Útvar pro závažné zločiny

Předchozí působiště: SID

Rodinný stav: svobodný

Děti: žádné

Vztahy: žádný

Hraje: Phillip P. Keene

V českém znění: Michal Holán

________________________________________________________________________________________

Buzz poskytuje technickou podporu pro tým vyšetřovatelů závažných zločinů. Dlouhou dobu býval civilistou a je natrvalo "propůjčen" útvaru pro závažné zločiny z divize vědeckého výzkumu. Na místě činu je jeho hlavní prací vše dobře zdokumentovat na kameru a stará se o veškeré audio a video systémy ve vyšetřovacích místnostech. Dále se věnuje analýze audio a video nahrávek z různých zdrojů poskytnutých a získaných při vyšetřování. V tomto ohledu úzce spolupracuje především s Mikem Taem. Jeho nevlastní otec Javier je Mexičan a díky tomu mluví plynule španělsky. Má také jednu sestru jménem Casey. 

Jako k civilistovi, k němu má tým silný ochranářský vztah, ačkoli je často terčem jejich humoru. Výborný vztah má také s Rustym Beckem, pro kterého je trochu jako starší bratr. Ze začátku jejich vztah nebyl moc vřelý a Buzz nebyl nadšený, když ho měl na starosti pokaždé, když byla Sharon zaneprázdněná. Postupně však Buzz najde k Rustymu cestu a sám se nabídne a pomáhá Rustymu s doučováním. Později Rustymu dokonce asistuje při jeho práci na jeho vlogu. 

O policejní práci se začal Buzz blíže zajímat, když byli v roce 1986 zastřeleni jeho otec Jay a strýc Steven při loupežném přepadení a viník nebyl nikdy dopaden. Chtěl se stát policistou, aby mohl jejich vrahy vypátrat a dostat za mříže, ale jeho matka o něj v tomto ohledu měla strach, a tak šel raději na filmovou školu a stal se civilním koordinátorem pro losangeleskou policii. Později však vstoupil do výcviku pro policejní důstojníky v záloze a úspěšně jej ve čtvrté sérii dokončil (Turn Down). Během páté série (Present Tense) si vyžádá spis svého otce a strýce od poručíka Provenzy a začne případ vyšetřovat sám za pomocí Rustyho Becka s vydatnou podporou celého týmu, především poručíka Provenzy a kapitána Rayderové. Po dlouhé usilovné práci, kdy překvapí své kolegy, jak zdatný je především při výslechových metodách, vrahy svého otce a strýce nakonec vypátrá. Jeden je již ve vězení. Druhý zdá se vedl dlouhou dobu spořádaný život. Buzz má rozpolcené pocity, když po tolika letech konečně zatýká vraha svých příbuzných, protože zároveň bere otce od rodiny.